zondag 23 februari 2014

Cassave soep


Cassave soep is een Surinaamse soep, die veel weg heeft van de Hollandse erwtensoep. Hij is de volgende dag het lekkerst en is een dikke stevige soep die geserveerd wordt met rijst.

Ingrediënten:
  • 2,5 kilo cassave
  • 200 gr zoutvlees
  • 2 gerookte kippenpoten
  • 1 kilo krabbetjes
  • 3 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje selderij
  • 1 liter kokos cream
  • 350 ml runderfond
  • 8 pigment korrels
  • 2 madame jeanettes
  • 3 liter water
  • zout en peper
Kook het zoutvlees eerst een aantal keer uit om het meeste zout te verwijderen. Snij de knoflook,ui en selderij fijn en snij ook het vlees in de gewenste stukken. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad deze vervolgens met de ui, knoflook en selderij eerst aan.


Schil de cassave, snij deze in stukken en verwijder de harde sliert in het midden. Zet het water op in een grote soeppan en voeg de runderfond, pigment korrels en cassave toe. Voeg vervolgens het vlees mengsel toe en laat even koken. Doe dan de kokos cream en de madame jeanettes in de soep en laat minimaal een uur op laag vuur sudderen. Serveer de soep met pandang rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.