woensdag 26 februari 2014

Steak tartare



Een goede steak tartare staat op het menu van elk zichzelf respecterende bistro. En met de juiste ingrediënten heb je deze klassieker in een mum van tijd op je eigen eettafel getoverd. En het maakt niet uit wie je wilt verwennen, indruk zal je zeker maken!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 300 gr verse biefstuk
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 halve eetlepel worcestersaus
  • 1 halve eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel tabasco
  • 5 kleine augurkjes
  • 1 klein sjalotje
  • 2 stengels peterselie
  • zout en peper
Snij de biefstuk eerst in dunne reepjes en dan in kleine blokjes. Ga er dan met je mes overheen om het vlees zo fijn mogelijk te krijgen. Bestrooi het vlees met peper en zout. Hak het sjalotje, de kappertjes, augurkjes en peterselie ook zo fijn mogelijk. Meng het dan door het vlees. Klop vervolgens de eierdooiers een beetje los en voeg de ketchup, worcestersaus, mosterd en tabasco toe. Meng de saus door het vlees en serveer direct met een simpele salade met een vinaigrette en wat frietjes.

Je kan het vlees al eerder op de dag snijden maar bewaar het dan afgedekt in de koelkast op ijs en maak het vlak voor het serveren af met de rest van de ingrediënten en onthoud dat het rauw vlees is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.