Mijn 4 stappen lifestyle 'dieet' met als basis ingredient LIEFDE!
Het nieuwe jaar is weer volop begonnen en dus zijn we weer massaal bezig met onze goede voornemens. Bij vele van ons heeft een van deze voornemens te maken met ons gewicht. Laat ik om te beginnen duidelijk maken dat ik geen diëtiste ben en nee ook geen arts. Ik kan alleen met jullie delen wat nu al jaren lang voor mij werkt. En waardoor ik zonder te diëten, maar te eten met mijn 1,74 lengte, een gezond gewicht van 65 kilo heb, een gezonde huid, gezonde en sterke nagels en haar dat groeit als kool. Naar de sportschool gaan doe ik niet, mijn beweging bestaat uit bijna alles met de fiets doen.
Ik heb zeker ook met overgewicht te maken gehad en dan heb ik over mijn huidige gewicht met daar +/- 20 kilo bij opgeteld. Nu ben ik inmiddels alweer 6 jaar geleden begonnen mijn eetpatroon om te gooien en inplaats van constant bezig zijn mijzelf uit te hongeren doormiddel van een dieet, ging ik mijzelf voor het eerst echt voeden. En ik moet zeggen dat ik als 35 plusser nog nooit zo goed in mijn vel heb gezeten.
Dus bijdeze mijn 4 stappen lifestyle 'dieet' :
Stap 1:
Voed je lichaam ook daadwerkelijk. Eet dus alleen producten die een hoge voedingswaarde hebben. We krijgen vandaag de dag zoveel 'rommel' binnen wat we voeding noemen dat compleet gestript is van allen voedingswaardes. Hierdoor blijf je een onverzadigd gevoel houden en ook al denk je veel gegeten te hebben is je lichaam eigenlijk honger aan het lijden. Je hebt even dat volle gevoel maar je lichaam blijft een honger signaal uitzenden omdat je, je lichaam niet gevoed hebt, maar alleen gevuld. Hier spelen ook de smaakmakers op in die je alleen meer laten eten. Ook je vlees, je vis en je verse groentes. Eet liever minder vlees of vis maar zorg dat je goede producten binnen krijgt. Alle hormonen die dieren ingespoten krijgen komen via het vlees ook jouw lichaam binnen. Gemodificeerde groentes en fruit zijn zo een beetje al hun oorspronkelijke voedingswaarden verloren. Dus besef dat een watermeloen of druiven pitjes horen te hebben, die nog gezond zijn ook en dat wanneer insecten en beestjes geen interesse hebben in je groente of fruit, jij dat ook niet moet hebben. Eet wat de natuur gecreëerd heeft, niet mensen en geniet daarvan.
Stap 2:
Schrap alle geraffineerde witte suikers uit je voeding en dat is ook de suiker die vaak als rietsuiker wordt verkocht in de supermarkt en de kant en klaar producten die worden aangeboden en allemaal verreikt zijn met witte suikers. Kijk ook eens op een andere blog waar ik verschillende alternatieve suikers bespreek. En waar je met nog een grotere boog om heen moet lopen is alles waar 'light', dieet of suikervrij op staat. Dit is allemaal aspartaam en naar mijn mening ook niet bepaald een bestandsmiddel waar je je lichaam mee wilt vullen.
Stap 3:
De juiste vetten en ook hier heb ik eerder over geschreven gezonde vetten. Begin met het mijden van margarine, transvetten en smaakmakers. Smeer roomboter op je brood, bak en braad in geklaarde boter. Frituur in geurloze kokosolie, wok je groentes in extra virgin kokosolie of ghee en gebruik een goede olijfolie voor je salades.
Stap 4:
Zie aardappelen, rijst, brood en pasta als een side dish of vullers van een maaltijd die ook regelmatig weg gelaten kunnen worden of vervangen door bijvoorbeeld een pastinaakpuree, zoete aardappelen of pompoen uit de oven. Laat je avondmaaltijden dus hoofdzakelijk bestaan uit verse groentes met daarbij een stukje vlees, vis of een vegetarische vervanger. En zie een groente schotel met noten en zaden, een quinoa salade of een heerlijke soep ook als een hoofdmaaltijd
Alle recepten voor de juiste voeding zijn natuurlijk hier te vinden op mijn blog, maar geloof zeker niet alleen mij op mijn woord en ga zelf ook op onderzoek uit :-). En hoe ziet een dag qua voeding er dan uit voor mij?
Ontbijt: Een Superfood Shake
Lunch: Quinoa-Amandelcrackers met roomboter, avocado en een plakje rosbief, fricandeau of een gekookt eitje.
Diner: Verse groente met een stukje vis, vlees of een van mijn soepen of een heerlijke maaltijdsalade.
Dus ik sluit bij deze af om ten alle tijden je lichaam niet te vullen maar te voeden! Beschouw je lichaam als de heiligste tempel die er bestaat, want dat is het ook. Voed je lichaam, luister naar je lichaam, aanbid je lichaam en houd onvoorwaardelijk van je lichaam. Jij hebt je lichaam nodig en je lichaam heeft jou nodig......LOVE!!!
De liefde voor het leven, de liefde voor jezelf, de liefde voor hem of haar ! Mijn keuken, is een keuken vol heerlijke gerechten beïnvloed door verschillende culturen en een samensmelting van diverse smaaksensaties met als belangrijkste basisingrediënt......LIEFDE. Het durven experimenteren en combineren waardoor de meest verrassende, uitdagende en tongstrelende gerechten ontstaan. "Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voedsel!" (Hippocrates)
maandag 12 januari 2015
dinsdag 3 juni 2014
The Little Green Monster, Ananas tarwegras smoothie
Deze shake heb ik de naam 'The little green monster' gegeven en zo voelt het ook in je lichaam als een monster van energie vol met superfoods!
Ingrediënten:
- 1 kleine ananas
- 1 eetlepel tarwegras
- 1 eetlepel gesmolten extra virgin kokosolie
- 1 eetlepel hennepolie
- 2 eetlepels hennepzaad
- snufje cayennepeper
- 200 ml cranberry sap
Rauwe cacao superfood smoothie
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 1 eetlepel extra virgin kokosolie
- 1 eetlepel hennepolie
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 2 eetlepels hennepzaad
- 1 eetlepel gojibessen
- 1 eetlepel moerbeibessen
- 1 eetlepel cacaonibs
- 100 ml rauwe melk
Laat de kokosolie smelten, schil de banaan en doe alles in de blender. Et voilà je superfood smoothie!
zaterdag 31 mei 2014
Rauwe chocolade
Als je van chocolade houdt dan is dit wel de gezondste en meest intense chocolade die je kan eten. Rauw betekend in dit geval niet verhit boven de 49ºC. Je kan de chocolade vullen met verschillende andere superfoods zoals gojibessen, moerbeibessen, cacaonibs, walnoten, hennepzaad, chilipepers en Inca bessen.
Ingrediënten voor +/- 20 stuks
- 100 gr cacaoboter
- 50 gr rauwe cacao
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snufje Keltisch zeezout
dinsdag 25 maart 2014
Red snapper
Red Snapper is een heerlijke tropische vis, die in Nederland niet altijd verkrijgbaar is. Het is een vis die lekker mals en boterzacht op de tong is.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kleine red snappers of een grote
- 1 theelepel gekneusde mosterdzaad
- 4 rawit chillies
- 100 ml witte wijn
- 1 limoen in plakjes gesneden
- 2 takjes peterselie
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwijder de ingewanden en spoel de vis af. Dep de vis goed droog en plaats deze in een ovenschaal met olijfolie. Bestrooi de vis met peper en zout en doe een gedeelte van de knoflook, sjalot, chillies, mosterdzaad en peterselie in de buikholte. Doe de rest in de ovenschaal en besprenkel de vis met de witte wijn. Bak deze 35 minuten.
woensdag 26 februari 2014
Steak tartare
Een goede steak tartare staat op het menu van elk zichzelf respecterende bistro. En met de juiste ingrediënten heb je deze klassieker in een mum van tijd op je eigen eettafel getoverd. En het maakt niet uit wie je wilt verwennen, indruk zal je zeker maken!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gr verse biefstuk
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel ketchup
- 1 halve eetlepel worcestersaus
- 1 halve eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel tabasco
- 5 kleine augurkjes
- 1 klein sjalotje
- 2 stengels peterselie
- zout en peper
Je kan het vlees al eerder op de dag snijden maar bewaar het dan afgedekt in de koelkast op ijs en maak het vlak voor het serveren af met de rest van de ingrediënten en onthoud dat het rauw vlees is
zondag 23 februari 2014
Cassave soep
Cassave soep is een Surinaamse soep, die veel weg heeft van de Hollandse erwtensoep. Hij is de volgende dag het lekkerst en is een dikke stevige soep die geserveerd wordt met rijst.
Ingrediënten:
- 2,5 kilo cassave
- 200 gr zoutvlees
- 2 gerookte kippenpoten
- 1 kilo krabbetjes
- 3 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje selderij
- 1 liter kokos cream
- 350 ml runderfond
- 8 pigment korrels
- 2 madame jeanettes
- 3 liter water
- zout en peper
Schil de cassave, snij deze in stukken en verwijder de harde sliert in het midden. Zet het water op in een grote soeppan en voeg de runderfond, pigment korrels en cassave toe. Voeg vervolgens het vlees mengsel toe en laat even koken. Doe dan de kokos cream en de madame jeanettes in de soep en laat minimaal een uur op laag vuur sudderen. Serveer de soep met pandang rijst.
Abonneren op:
Posts (Atom)