dinsdag 10 december 2013

Stoofvlees


Dit is alweer het laatste stukje vlees uit het overheerlijke vleespakket van de vrije koe de braadlappen.

Ingrediënten:
  • 500 gr braadlappen
  • 250 ml rode port
  • 1 flesje bier
  • 2 uien
  • 3 teentjesknoflook
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 pigmentkorrels
  • 2 theelepels sieuw
  • 2 theelepels demerara suiker
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels ghee
  • peper en zout
Smeer de braadlappen in met 1 eetlepel ghee, peper en zout. Snij de knoflook en ui fijn, schil de wortel en snij deze in plakjes. Braad de ui, knoflook, wortel en laurier even aan in een braadpan met  de resterende ghee. Voeg dan de bloem toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Blus af met de port en bier en voeg de suiker, kaneel, pigmentkorrel en sieuw toe. Schroei de braadlappen op de gril dicht en voeg deze dan toe in de braadpan. Laat de braadlappen minimaal 3 uur op laag vuur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt. Mocht het vocht een beetje opdragen voeg dan een kleine hoeveelheid water toe en laat de saus weer inkoken. Het stoofvlees is op de foto geserveerd met broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.