maandag 27 februari 2017

Broodje Bull


"Broodje Bull" vond ik wel een erg leuke naam voor dit broodje, wat het is, een heerlijke ciabatta met een stoofschotel van stierenvlees op een bedje van avocado. Met tomaat en komkommer op zuur.

Ingrediënten:

  • 700gr stierenvlees / rundvlees
  • 400ml stevige rode wijn
  • 250ml water
  • 2 grote uien fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 3 jeneverbessen
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels demerara suiker
  • peper en zout
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels geklaarde boter

Snij het vlees in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout. Doe de geklaarde boter in een braadpan en fruit de uien en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en braad op hoog vuur aan met de laurier. Doe nu de bloem erbij en bak deze met het vlees bruin. Blus af met de helft van de rode wijn. Voeg nu het water, de sojasaus, kruidnagels, jeneverbessen,tijm, suiker en de rest van de wijn toe en laat +/- 3 uur op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een ciabatta en je "Broodje Bull" is een feit. Bon Appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.