vrijdag 17 februari 2017

Goulash


Ingredienten voor 4 personen +/- 25 bereiden en +/- 3 uur stoven:


  • 1 kilo runderlappen of Goulashvlees
  • 1 bakje spekreepjes
  • 2 rode en een gele paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 380 ml runderfond
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote ui en twee teentjes knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel karwijzaad
  • peper en zout naar smaak
Bestrooi de runderlappen/Goulashvlees met zout en peper. Doe wat geklaarde boter in een grote braadpan en fruit de stukjes ui en knoflook glazig. Doe vervolgens de stukjes runderlappen / Goulashvlees in de pan en braad op hoog vuur aan. Bak ook de stukjes paprika en peen even mee. Voeg dan de bloem toe en bak even mee. Blus het geheel af met de helft van de rode wijn. Zet het vuur nu lager en voeg de fond en tomatenpuree toe. Bak ondertussen ook in een aparte pan de spekjes krokant. Voeg vervolgens de cayennepeper, paprikapoeder, tijm, karwijzaad, de gebakken spekjes en de rest van de wijn toe en de aankomende drie uur genieten van de heerlijke geuren die de Goulash in de keuken brengt.

Ik zelf eet Goulash graag gewoon met een stukje stokbrood en een  lekker glas wijn erbij. En dan in goed gezelschap lekker lang tafelen! Made with Love!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.