Ingrediënten:
- 1 kilo gele bieten
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter water
- 350 ml runderfond (groentefond voor de vegetarische variant)
- 200 ml witte wijn
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel balsamico azijn
- nootmuskaat
- zout en peper
- gehakte koriander
Bak de uien en knoflook in olijfolie glazig. Voeg vervolgens de bieten toe en laat alles nog 2 minuten braden. Blus dan af met de witte wijn en voeg de runderfond toe. Voeg vervolgens 1 liter water toe en laat alles 30 min op laag vuur sudderen. Wanneer de bieten gaar zijn pureer dan de soep met een staafmixer. Voeg nu ook de slagroom toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe als laatste de eetlepel balsamico azijn in de soep en laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur door sudderen. Serveer de gele bieten soep met de gehakte koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.