Fiadoe is een Surinaamse taart met als basis rum rozijnen. Hij is ook het lekkerst wanneer je je rozijnen geruime tijd van te voren in rum laat weken. Ik heb soms maanden lang mijn rum rozijnen in een weckpot in de kast staan. Ook voor dit recept gebruik ik rode rietsuiker, roomboter en natuurlijk echte vanille.
Ingrediënten voor het deeg:
- 50 gr rode rietsuiker
- 200 ml volle melk op kamertempratuur (houdbare melk)
- 600 gr bloem
- 200 gr roomboter op kamertempratuur
- 2 eieren
- 15 gr verse gist
- 1 vanille stokje
Ingrediënten rum rozijnen vulling:
- 400 gr rum rozijnen
- 150 gr sukade
- 100 gr amandelschaafsel
- 1 theelepel kaneel
- 150 gr rode rietsuiker
- 1 vanille stokje
- 5 eetlepels rum van de rozijnen
Ingrediënten voor de afwerking:
- 250 ml volle melk
- 50 gr suiker
- 1 theelepel kaneel
- roomboter
- rum van de rozijnen
- disco dip
Plaat de rolletjes ook het blik met een kleine afstand ertussen zodat het de rolletjes kunnen uitzetten. (zie foto)
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de melk met de suiker en kaneel en giet de helft over de Fiadoe. Giet de andere helft van het melkmengsel na 30 minuten over de Fiadoe. Bak de Fiadoe in totaal 45 minuten in de oven. Besprenkel de warme Fiadoe met rum en wat disco dip en dek deze af met een theedoek om af te koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.