dinsdag 19 november 2013

Crème brulee


Crème brulee, iets wat in bijna ieder restaurant op de kaart staat en blijkbaar zijn we er erg dol op, ik in ieder geval wel en dus maak ik het geregeld zelf.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 dl volle melk
  • 1 vanillestokje ( zorg dat je goede vanillestokjes hiervoor gebruikt, uit Madagascar zijn de beste)
  • 80 gr demerara suiker (fijne rietsuiker)
  • 5 eierdooiers
  • 2,5 dl slagroom
  • 4 el rietsuiker

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Snij het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open en schraap de vanille eruit. Doe het vanille schraapsel met het stokje (deze geeft nog heel veel smaak af), de melk en 20 gr suiker in een pannetje en verwarm langzaam tot het kookpunt. Klop in een kom de eierdooiers met 60 gr suiker los. Haal het vanille stokje uit de melk en voeg de hete melk al roerend bij de losgeklopte dooiers en doe de slagroom erdoor. Schenk het mengsel voorzichtig in kleine ovenschaaltjes. Doe de schaaltjes in een ovenschaal en schenk heet water in de ovenschaal tot iets onder rand van schaaltjes. Doe de Crème brulee in het midden van de oven en laat in ongeveer 40 minuten stollen. Strooi op alle crème brulee 1 el rietsuiker en karamelliseer de suiker met een brander.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.