Crème brulee, iets wat in bijna ieder restaurant op de kaart staat en blijkbaar zijn we er erg dol op, ik in ieder geval wel en dus maak ik het geregeld zelf.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 dl volle melk
- 1 vanillestokje ( zorg dat je goede vanillestokjes hiervoor gebruikt, uit Madagascar zijn de beste)
- 80 gr demerara suiker (fijne rietsuiker)
- 5 eierdooiers
- 2,5 dl slagroom
- 4 el rietsuiker
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Snij het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open en schraap de vanille eruit. Doe het vanille schraapsel met het stokje (deze geeft nog heel veel smaak af), de melk en 20 gr suiker in een pannetje en verwarm langzaam tot het kookpunt. Klop in
een kom de eierdooiers met 60 gr suiker los. Haal het vanille stokje uit de melk en voeg de hete melk al roerend bij de losgeklopte dooiers en
doe de slagroom erdoor. Schenk het mengsel voorzichtig in kleine ovenschaaltjes. Doe de schaaltjes in
een ovenschaal en schenk heet water in de ovenschaal tot iets
onder rand van schaaltjes. Doe de Crème brulee in het midden van de oven en laat in ongeveer 40
minuten stollen. Strooi op alle crème brulee 1 el rietsuiker en karamelliseer de suiker met een brander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.