Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 bollen knoflook
- 3 uien
- 3 laurierblaadjes
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel ghee
- 400 ml slagroom
- 1 liter water
- 100 ml witte wijn
- 2 runderbouillon blokjes (groentebouillon voor de vegetarische variant)
- 1 mestpuntje kruidnagel + een snufje nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
Snij de uien fijn en bak ze glazig in de ghee. Voeg de laurierblaadjes en de knoflook toe. Schep even om en voeg dan de bloem toe. blijf nu ongeveer een minuut lang goed roeren en blus af met de wijn. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes met de kruidnagel en nootmuskaat toe en laat 20 min sudderen. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe. Laat de soep nog 10 minuten door sudderen en dien op met wat gehakte peterselie
wat een heerlijke soep! Ik heb het net gemaakt en het recept met mijn vrienden gedeeld.....Dankjewel! Leuke blog met een geweldige naam!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je compliment! Daar deel ik de recepten met alle liefde voor!
Verwijderen