Ingrediënten:
- 500 gr zoete amandelen
- 250 gr bittere amandelen
- 2 vanillestokjes
- 2 kilo rietsuiker kristallen ( te koop bij de toko)
- 4 liter water
Leg een passerdoek over een grote pan en schenk voorzichtig beetje bij beetje de massa door de doek in de pan. knijp de pulp steeds goed uit. De pulp kan je invriezen en bijvoorbeeld amandelcrackers mee maken. Verwarm de melk in de pan op laag vuur. Voeg de suiker en de vanille merg toe. Het uitgeschraapte vanille stokjes kan je ook nog toevoegen gezien deze nog heel veel smaak afgeven. Verwarm de orgeade ongeveer 20 minuten op laag vuur totdat alle suiker is opgelost en laat deze dan afkoelen. Schenk wanneer is afgekoeld de orgeade in flessen en bewaar in de koelkast. Mix 1/4 orgeade met 2/4 water, 1/4 melk en vul aan met ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.