Geroosterde Pekingeend is een van de vleessoorten die ik gewoon bij de Chinese toko uit de diepvries haal. Ik zelf ben er gek op en heb het zelfs een keer in mijn eigen keuken proberen te maken, maar wat zo een drie a vier dagen duurt probeerde ik in een dag te doen. En het roosteren van de eend met een bak water onderin de oven, tja het werkt wel goed bij kip maar een goede Pekingeend behoort gewoon bereidt te worden in een traditionele Pekingeend oven en aangezien ik deze helaas niet hier in de keuken heb staan levert de toko de perfecte Pekingeend om een heerlijke salade met een Thaise dressing mee te maken.
Ingrediënten:
- 1 pak Pekingeend filet
- 1 krop botersla
- 1 sinaasappel
- 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten of amandelen
- 1 komkommer
- 3 eetlepels limoenschil
- 3 eetlepels limoensap
- 5 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels chilisaus
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of bruine suiker
- 5 eetlepels koriander
Laat de eend ontdooien en doe deze in een braadslede 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Doe na deze 30 minuten de eend nog 5 minuten onder de gril. Was en droog de sla en scheur deze in kleine stukjes. Schil de komkommer, verwijder de nachtschade en snij deze in stukken. Mix alle ingrediënten van de dressing en meng deze goed door de sla en komkommer. Rooster de cashewnoten heel even bruin in een koekenpan en verwijder de schil en vlies van de sinaasappel zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Voeg deze ook toe aan de salade. Snij de eend in repen en serveer met de sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.